Skip to main content Skip to footer
Driftsinfo:
16. sep. 07:43 - Driftsforstyrrelser

Hvorfor er renovationen steget i pris?

Hvis du undrer dig over, at renovationsopkrævningen er steget, kan du finde svaret her:


Prisstigningen fra år 2022 til 2023 skyldes indførelse af den nye affaldssorteringsordning fra november 2022.

EU vedtog at alle medlemslande skal sortere affald i 10 affaldsfraktioner. Dette var for at fremme den grønne omstilling. Affald er blevet en ressource, som vi skal blive bedre til at udnytte og genanvende, hvor vi kan. Nogle af affaldsfraktionerne kan genanvendes næsten uendeligt.

Regeringen har efterfølgende vedtaget, at kommunerne i Danmark hurtigst muligt skulle i gang med sorteringen af affaldet i de 10 fraktioner, og Regeringen vedtog rammerne for sorteringen.

I Thisted Kommune vedtog Kommunalbestyrelsen, at der skulle sorteres i 3 beholdere ved husstandene, og at ejerskabet af disse beholdere fremadrettet skulle være kommunens.

Dette betød, at kommunen investerede i ca. 70.000 beholdere samt containere til fællesløsninger i bl.a. midtbyen og ved de boligselskaber m.v., som ønskede fællesløsninger.

Prisstigningen fra år 2023 til 2024 skyldes blandt andet indeksregulering af leverandørkontrakter, som først nu reguleres med de høje inflationsstigninger, stigende brændstofpriser mv.

Affaldsområdet finansieres af hvile-i-sig-selv princippet, hvilket bl.a. betyder, at den eneste måde man kan finansiere investeringer, er via opkrævning hos forbrugerne.

Så TAK for at du gør dig umage og sorterer. Det gavner både miljøet og vores fælles økonomi.
For når der ikke sorteres korrekt, så koster det penge at sende affaldet til forbrænding i stedet for til genbrug. Den udgift betales via affaldsordningen og dermed også af dig.  Så derfor: Mere genbrug og genanvendelse og mindre affald.